Ο Άλεξ Μιχαηλίδης είναι ζαχαροπλάστης τρίτης γενιάς με καταγωγή από την Κων/νούπολη και εμπειρία 35 χρόνων στην ζαχαροπλαστική. Η πολύχρονη πείρα του, η βαθιά γνώση της τέχνης του και η αναζήτησή του για σύγχρονες γεύσεις τον ώθησαν να δημιουργήσει το 2015 την Ζάχαρη, το νέο του εργαστήριο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, τόπο, διαρκούς αναζήτησης νέων γεύσεων.
Η φιλοσοφία της Ζάχαρης συνδυάζει, υψηλού επιπέδου συνταγές , μικρή καθημερινή παραγωγή.
Στη ζάχαρη φτιάχνουμε μόνο χειροποίητα προϊόντα, χρησιμοποιούμε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο, φρέσκα αυγά, εκλεκτές ποιότητες σοκολάτας και μπαχαρικών, δεν χρησιμοποιούμε μαργαρίνες, φοινικέλαιο, βελτιωτικά γεύσης, τεχνητά αρώματα.